obrien Posty: 3 Wysłany: Wto Kwi 27, 2004 9:50 pm
|
|
Jestem poczatkojacy i chcial bym sie dowiedziec jakich metod nalezy uzywac do cieniowania, czy rozciencza sie farbe a jezeli tak to w jakich proporcjach.
|
obrien Dołączył: 14 Kwi 2004
|
|
  |
 |
ifs Posty: 16 Wysłany: Sob Maj 01, 2004 6:14 pm
|
|
no hej...
ja sobie robie tak:
- do cieni "normalnych" mam rozcienczone pol na pol tusz z woda...niektorzy mowia zeby 1/3 ...
- a do cieni barrdzo delikutasnych rozrzedzam sobie jeszcze bardziej...ale to raczej na wyczucie robie..
-natomiast jak chce zyskac glebokie cienie to sobie cieniuje czarnym nierozcienczonym...tylko trzeba szybko reka pracowac zeby nieprzesadzic z "ciemnoscia"...
no i oczywiscie cieniuje zestawami "magnum"...(w malych ilosciach igiel, albo wiekszych zaleznie od powierzchni i rodzaju cieni...)
pozdro
|
 ifs Dołączył: 31 Mar 2004 Skąd: z domu _________________ ustepuje madry glupiemu..i dlatego ten swiat tak wyglada..
|
|
    |
 |
eSoeS Posty: 1 Wysłany: Wto Sty 13, 2009 5:30 pm
|
|
Witam... to będzie mój pierwszy post.
Zaczynając chciałbym napisać że interesuję się tatuażem od strony technicznej bo jednym z moich marzeń jest wykonywanie kiedyś tatuażu. Póki co to tylko rysuję, mam w tym już pewne doświadczenie, i z tego co wiem w rysunku dużą, jak nie największą rolę odgrywa CIENIOWANIE, domyślam się że tatuaż ma dużo wspólnego z rysunkiem ( jak i w niektórych przypadkach i z malarstwem ), stąd chciałbym się więcej dowiedzieć o cieniowaniu w tatuażu. Czy jest może w internecie jakieś źródło szczegółowo opisujące ten proces? , lub jeśli możecie to podzielcie się tą informacją - nie tylko ze mną - ...
Widziałem niedawno jak stary kolega tatuuje innego kolegę maszynką 'domowej konstrukcji', ale widziałem tylko jak wykonuje jednolite czarne linie etc.
|
eSoeS Dołączył: 13 Sty 2009 Skąd: Szczytno
|
|
  |
 |
|