tattoo Posty: 715 Wysłany: Pon Maj 18, 2009 7:04 pm
|
|
Kaja napisał: |
Mam pyt do doświadczonych osob/tatuatorow (jezeli takowi sa tutaj ). Mam zamiar zrobic tatuaz na nadgarstku, na pewnym forum ktos pisal ze sie na nadgarstku "wyciera" owy tatuaz o.O ekhm nie wiem o co chodzi szczerze mowiac jak moze sie wycierac skoro barwnik jest pod skorka do cholery ze tak powiem. czy bylby ktos tak mily i wyjasnil mi czy to sa brednie jakies czy co?? |
tatuaze tam sie nie "scieraja" Co innego jak bys mial na spodzie stopy lub po wewnetrznej stronie dloni. Takze bez obaw
|
 tattoo Dołączył: 18 Sty 2008
|
|
  |
 |
Gość Wysłany: Czw Maj 28, 2009 8:18 pm
|
|
tattoo napisał: |
Mam pyt do doświadczonych osob/tatuatorow (jezeli takowi sa tutaj ). Mam zamiar zrobic tatuaz na nadgarstku, na pewnym forum ktos pisal ze sie na nadgarstku "wyciera" owy tatuaz o.O ekhm nie wiem o co chodzi szczerze mowiac jak moze sie wycierac skoro barwnik jest pod skorka do cholery ze tak powiem. czy bylby ktos tak mily i wyjasnil mi czy to sa brednie jakies czy co?? |
tatuaze tam sie nie "scieraja" Co innego jak bys mial na spodzie stopy lub po wewnetrznej stronie dloni. Takze bez obaw  |
mam tatuaż niedawno zrobiony po wewnetrznej stronie ręki. mam w zwiazku z tym pyatnie. otóz boje sie ze tatuaz moze mi sie wytrzec. czy cos takiego moze miec miejsce?>z góry dziki za odp
|
Gość
|
|
|
 |
tattoo Posty: 715 Wysłany: Pią Maj 29, 2009 8:56 am
|
|
Anonymous napisał: |
tattoo napisał: |
tatuaze tam sie nie "scieraja" Co innego jak bys mial na spodzie stopy lub po wewnetrznej stronie dloni. Takze bez obaw  |
mam tatuaż niedawno zrobiony po wewnetrznej stronie ręki. mam w zwiazku z tym pyatnie. otóz boje sie ze tatuaz moze mi sie wytrzec. czy cos takiego moze miec miejsce?>z góry dziki za odp |
Dopiero wstalem jestem zaspany i nie bardzo rozumiem Twoje pytanie Masz na mysli wewnetrzna czesc dloni? Jesli tak to wytrze sie. Tam sie nie tatuuje
|
 tattoo Dołączył: 18 Sty 2008
|
|
  |
 |
Gość Wysłany: Czw Lip 30, 2009 8:50 pm
|
|
Witam mam nietypowe pytanie.
Moja dziewczyna teraz ma okres, czy mozna robic maly tatoo 2cmx2cm w te dni?
|
Gość
|
|
|
 |
Creativ Posty: 31 Wysłany: Czw Lip 30, 2009 8:55 pm
|
|
Witam mam nietypowe pytanie.
Moja dziewczyna teraz ma okres, czy mozna robic maly tatoo 2cmx2cm w te dni? |
Okres niema nic do dziarania ;]
|
 Creativ Dołączył: 13 Lip 2009
|
|
  |
 |
lew115 Posty: 9 Wysłany: Wto Sie 18, 2009 9:22 pm
|
|
Mam 2 pytania:
1. Ile dni po wukonaniu tatuazu mozna sie spokjnie wykapac ( wlezc do wanny)??
2.Ile dni po wykonaniu tatuazu monza spokjnie isc na basen ??
Z góry dzieki za opd. POZDRO !! |
Poczytaj sobie ten artykuł. bardzo przystepnie opisane:
Pielęgnacja tatuażu
Pozdrawiam.
|
 lew115 Dołączył: 23 Mar 2009
|
|
  |
 |
pajak914 Posty: 165 Wysłany: Sob Sie 22, 2009 11:42 am
|
|
Moja mała sugestia: Alantan jak najbardziej, ale MAŚĆ, pod żadnym pozorem nie stosować kremu. Krem wysusza i nie zawiera odpowiednich substancji do wygojenia świeżej ranki jaką jest tatuaż.
|
 pajak914 Dołączył: 22 Sie 2009
|
|
  |
 |
Gość Wysłany: Pią Lut 19, 2010 8:37 am
|
|
[quote="karollorak"]moj tatuator powiedziel mi tak:
po przyjsciu do domu sciagnij opatrunek , umyj chlodna wodą z delikatnym mydlem i wysusz. Odczekaj 4 godziny i nakremuj.
smaruj badzo mała ilościa(krem ALANTAN PLUS) 3-4 razy dziennieprzez ok 10 dni( do zagojenia).Opatrunek nosic przez caly okres gojenia w domu tatuaz nosic odkryty( w miarę mozliwości)
Podczas kapieli nalezy uwazac aby tatuowane miejsce nie mialo kontaktu z wod.ą
przez ok 3 dni abstynencja lkoholowa
podczas okresu gojenia nie wolno plywac korzystac z solarium i silowni, wystawiac na slonce, zdrapywac strupków, nosic odzierzy welnianej bezposrednio na tatuaz
kupic krem alantan plus, kompresy jałowe, plaster papierowy.
tyle :)[/quote]
Troszeczke zle zrozumiales ale oki :)
pozdrawiam
|
Gość
|
|
|
 |
Gość Wysłany: Pią Lut 19, 2010 8:42 am
|
|
[quote="wiejak6"]Mam 2 pytania:
1.czy mascia Alantan Plum mam smarowac tatuaż czy wkoło tatuażu?
2.zrobiłem go 4 dni temu i przemywam chustenczkami dla dzieci czy to nie wpłynie na tatuaż? bo załówarzyłem ze na chusteczce zostaja jakby małem strupki
Z góry dziekuje za pomoc[/quote]
mascia alantan masz tak smarowac zeby tatuaż! był wciąz wilgotny! bez zadnych chusteczek po zdjeciu opatrunku.....po iluś tam godzinach*! jak Ci w salonie powiedza! przemyc pianą z rak jak myles rece wysuszyc lekko recznikiem przykladajac tak jakbys pieczatki odbijal tylko z mniejsza sila i po wyschnieciu caly czas utrzymywac tatuaz w nawilzeniu przez masc alantan do wygojenia i nawet moglby by ci sie strupy nie pokazać
pozdrawiam
|
Gość
|
|
|
 |
paatt_71 Posty: 1 Wysłany: Nie Cze 20, 2010 12:58 pm
|
|
Też sobie chcę zrobić tatuaż na nadgarstku w Środę. Jak to się wyciera ?
|
paatt_71 Dołączył: 18 Cze 2010
|
|
  |
 |
Gość Wysłany: Pią Paź 22, 2010 9:49 pm
|
|
|
|
 |
cyberdex Posty: 30 Wysłany: Czw Sty 24, 2019 11:18 am
|
|
Mam 2 pytania:
1. Ile dni po wukonaniu tatuazu mozna sie spokjnie wykapac ( wlezc do wanny)??
2.Ile dni po wykonaniu tatuazu monza spokjnie isc na basen ??
Z góry dzieki za opd. POZDRO !! |
Porodnik jak dbać o świeży (nowy) tatuaż - http://miki.hg.pl/index.php?a=read&aid=49
|
 cyberdex Dołączył: 07 Mar 2004
|
|
  |
 |
krykieciarz Posty: 6 Wysłany: Sro Kwi 29, 2020 12:32 pm
|
|
Basen odpada na miesiąc (może trochę mniej, zależy od tempa gojenia). Można przez przypadek zakazić czymś ranę.
http://superspawacz.pl/
|
 krykieciarz Dołączył: 29 Kwi 2020
|
|
  |
 |
alex345678 Posty: 50 Wysłany: Wto Gru 22, 2020 1:29 pm
|
|
krykieciarz napisał: |
Basen odpada na miesiąc (może trochę mniej, zależy od tempa gojenia). Można przez przypadek zakazić czymś ranę.
http://superspawacz.pl/ |
potwierdzam, lepiej dmuchać na zimne niż zarazić ranę.
|
 alex345678 Dołączył: 24 Wrz 2019
|
|
  |
 |
krykieciarz Posty: 6 Wysłany: Sro Sty 20, 2021 3:39 pm
|
|
Barwnik jest w skórze, jednak ta z czasem się wyciera, przez co tatuaż blaknie. Niektóre części ciała są bardziej narażone na otarcia i do nich należą nadgarstki. Szczególnie tyczy to się osób pracujących przy komputerze. Tatuaż w tych miejscach może "zanikać" szybciej, niż normalnie.
|
|
  |
 |
|