tattoo Posty: 715 Wysłany: Pią Lip 18, 2008 11:02 am
|
|
Witam, chce zasiegnac porady na temat regulowania maszynki sruba kontaktowa. srube sie odkreca delikatnie w celu wyregulowania? czy jak to sie robi? Pozdrawiam
|
 tattoo Dołączył: 18 Sty 2008
|
|
  |
 |
tattoo Posty: 715 Wysłany: Wto Lip 29, 2008 11:17 am
|
|
Pomoze ktos? Mniej wiecej jak wyregulowac maszynke pod kontury i wypelnienia? Mam maszynke 8 zwojowa. Maszynka w czasie spoczynku, gdy reka docisne kotwice to odstep miedzy kotwica a sruba kontaktowa jaki powinien byc mniej wiecej? Wiem, ze nei da sie szczegolowo wytlumaczyc, ale kilka jasnych wskazowek napisanych slowami dla poczatkujacego pomoglo by mi bardzo
|
|
|
  |
 |
tattoo Posty: 715 Wysłany: Wto Lip 29, 2008 11:47 am
|
|
Znalazlem cos takiego
"Maly skok igly, ustawiajac srube kontaktowa w 90 stopniach do sprezyny przedniej"
do wypelniania zmienia sie to ze skok dajemy wiekszy a kąt robimy nieco pod skosem"
- i teraz mam pytanie, jak ten kat zmierzyc? miedzy sruba a sprezyna? I z gory mierzyc czy jak?
i jak zrobic wiekszyc kat nieco pod skosem? o co w tym chodzi??
dziekuje wszystkim z gory za pomoc, podkreslam pomoc
|
|
|
  |
 |
CzarnyRycerz Posty: 3 Wysłany: Sob Paź 03, 2009 12:49 am
|
|
Witam chodzi o to że kiedy śruba kontaktowa styka się ze sprężyną pod kątem 90 stopni wtedy maszynka ma twarde bicie dajesz większe napięcie oraz ustawiasz (dokręcasz śrubę kontaktową) tak aby wychodziła max na 2 mm i masz kontur. Jeśli przesuniesz śrubę kontaktową na czubek sprężyny maszynka będzie miała miękkie bicie dlatego śrubę dokręcasz tak aby wychodziła aż na 3.5-4mm po prostu musi wychodzić bardziej aby w ogóle mogła się wbić na odpowiednią głębokość napięcie dajesz mniejsze tak aby maszynka w kontakcie ze skóra przygasała tj usłyszysz jakby zwalniała przy dotknięciu skóry jeszcze jedna uwaga jeśli masz maszynkę 8 zwojową to pewnie jest konturówka ma krótką sprężynę i nie ustawisz jej by chodziła wystarczająco miękko dla cieni i wypełnień. Możesz dokupić sprężynę ale * zwojowa maszynka uciągnie max zestaw składający się z 7 igieł czyli nadaje się do bardzo małych tattoo. Jeśli włożysz większy zestaw igły nie będą się wbijać na odpowiednią głębokość przez co kolorek może zacząć znikać twojemu klientowi pozdrawiam
|
CzarnyRycerz Dołączył: 14 Wrz 2009
|
|
  |
 |
o8yw4t3l Posty: 46 Wysłany: Sob Paź 31, 2009 4:12 pm
|
|
dołączę się do pytania gdyż bez sensownie Zakładał bym nowego posta.:
na jakich częstotliwościach powinna maszynka chodzić
i na jakich Wy tatuujecie.