Ciul Wysłany: Sro Cze 23, 2004 4:41 pm
|
|
Możecie mi powiedzieć czy zasrany system prawny pozwala niepełnoletnim robić sobie tatuaże czy może trza mieć 18 lat albo jakiś świstek zezwalający od starszych?
|
Ciul
|
|
|
 |
Gość Wysłany: Sro Cze 23, 2004 10:10 pm
|
|
trzeba miec 18 lat, zgode rodzicow, zarzadu drog miejskich i ministra rolnictwa oraz 4 z fizyki na swiadectwie maturalnym
|
Gość
|
|
|
 |
szellest Posty: 23 Wysłany: Czw Cze 24, 2004 1:19 am
|
|
mysle ze to zalezy od tatuatora. ja uwazam ze nalezy z klijentem pogadac i ogolnie skumac czy psychicznie jest na tatuaz lub konkretny wzor gotow. (no bo w sumie to na cale zycie i takie tam blabla). i to sie nie tylko tyczy mlodych bo ci czasem sa dojrzalsi od nie jednego doroslego:) musisz wybadac sprawe jakie bedzie nastawienie tatuatora albo najlepiej wogole nie wspominaj o wieku w sumie nie powinni cie legitymowac przeciez nie policja:) jest jeszcze inna sprawa jezeli jestes mlody to rosniesz i twoj tatuaz tez urosnie i sie popsuje(ale mysle ze trzeba byc bardzo bardzo mlodym jak juz nie rosniesz to chyba nie powinno byc problemu...
a sie rozgadalem pozdrawiam
|
 szellest Dołączył: 04 Kwi 2004
|
|
   |
 |
Dante Posty: 168 Wysłany: Pią Cze 25, 2004 5:48 pm
|
|
Mogę dodać tylko tyle, że tak naprawdę wszelkie oceny pełnoletności dokonywane są "na oko" a jak wiadomo na oko to chłop w szpitalu umarł.Tatuażysta nie ma prawa zarządać okazania dowodu, ale jeśli nie jest pewien może odmówić wykonania tatuażu...jeśli ktoś posiada jakiś regulamin to zastrzega to sobie.Tak mamy błędne koło.Teraz przed wakacjami wielu "dziargaczy salonowych" przymyka oko na wiek i wykonuje prace na nieletnich, ale liczą sobie trochę więcej niż normalnie.
W pełni zgadzam się z tym, że nie ma się co z tattoo śpieszyć. Jak będziesz chciał/ła mieć tatuaż to niech on będzie wyjątkowy i przemyślany. W innym przypadku możesz posiadać na ciele kolorowy brudnopis ja mam i wiem, że czasem nie jest to przyjemne...
Rozciągnięcie konturu też może mieć miejsce i tatuaż będzie przypominał kotwice bądź wszelkie maści noże itp. wykonane na gościach mieszkających całe życie w bramie lub na klatce schodowej
To tyle...
|
 Dante Dołączył: 13 Kwi 2004 Skąd: Łódź
|
|
    |
 |
Gość Wysłany: Sob Cze 26, 2004 9:32 am
|
|
ja zrobiłem tatuaz w wieku 15 lat byłem przygotowany na dziare koles w studiu nic sie nie pytał o zgodze tylko spytał sie czy jestem tego pewien...
|
Gość
|
|
|
 |
GóWnIaRa Wysłany: Nie Sie 22, 2004 11:05 am
|
|
Kazdy boi sie,ze jak nie ma 18 to typ w studio nie zrobi mu dziary, jemu zalezy zeby dostac kase, a nie zobaczyc tekturke (dowod osobisty) w kazdym badz razie radze do studio isc z kims obcykanym bo przewaznie strasznie tam kantuja:P zwlaszcza gowniarzy:-)
|
GóWnIaRa
|
|
|
 |
Gość Wysłany: Wto Sie 24, 2004 4:41 pm
|
|
Zgadzam się z tobą.Ale nie zawsze jest tak jak mówisz,niestety w większości przypadków.
|
Gość
|
|
|
 |
Gość Wysłany: Wto Sie 24, 2004 4:41 pm
|
|
Anonymous napisał: |
Zgadzam się z tobą.Ale nie zawsze jest tak jak mówisz,niestety w większości przypadków. |
tak jest
|
Gość
|
|
|
 |
Radar Posty: 17 Wysłany: Sro Sie 25, 2004 9:04 pm
|
|
Ludzie, nie możecie poczekać do osiemnastki ? Tatuaż nie ucieknie, a w międzyczasie można sobie parę spraw przemyśleć.
|
 Radar Dołączył: 20 Sie 2004
|
|
  |
 |
TommiCrazy Posty: 27 Wysłany: Wto Lut 15, 2005 3:07 pm
|
|
zdażyło mi się odmówic dziewczynie 22 lata tattuażu gdyż po jej zachowaniu szybko zrozumiałem że wpełni sił umysłowych to ona niejest.
|
 TommiCrazy Dołączył: 15 Lut 2005 Skąd: POLSKA / ANGLIA _________________ www.tommicrazy.com
|
|
   |
 |
kosa Wysłany: Pon Paź 17, 2005 3:07 pm
|
|
statystycznie u mnie po rozmowie co czwarty klient odpada nie ze wzgledu na wiek lecz ze wzgledu na ,,nidojżałośc emocjonalną,, w kwesti zrobienia sobie tatuazu a co do wieku to przyznam ze nie zrobiłem nikomu tatuzazu ktobym miał mniej niz 18 lat poprostu uważam ze ludzie w tym wieku nie wiedza czego chca od zycia .......najsmieszniejszy był koleś który powiedział ,,zrób mi cos modnego jakiegoś smoka a za rok wpadne go przykryć czyms modniejszym,, albo kobita ,,nie jestem pewna czy chce, ale jak masz wszystko przygotowane to zrób mi cos ..zresztą sama nie wiem co ..zrób co chcesz ...a zniknie to za jakis czas??,,- a ja na to ,,moze mazaki wyciągne??to napewno zejdzie,,
|
kosa
|
|
|
 |
*rysa* Wysłany: Czw Sty 19, 2006 11:06 pm
|
|
ja juz przed 18-stką myślałam o tatuażu (a do tej pory nie mam)
nie myślałam o tym żeby zrobić już, zaraz.... tylko nad wzorem, jak by wyglądał, z czym mogłabym chodzic przez cale życie...itp.
Nie ma co sie śpieszyć, to nie ucieknie... chyba,że chce ktos koniecznie pokazać jaki to on do przodu, że ma;)
|
*rysa*
|
|
|
 |
Gość Wysłany: Nie Sty 29, 2006 9:50 pm
|
|
He tez uwazam ze duza kwestie musi odegrac wykonawca tatuazu. Ja wpadłem po pierwszy i chcialem zaplacic 2x tyle byle by byl juz od reki. Facet ugasił moje pragnienie i zapisal mnie specjalnie za 2 miechy.
I nie zaluje. Napis byłby inny pod dziarka (imie niedoszlej milosci )a i sam projekt byl taki jaki chcialem by byl
Cierpliwosc przedewszystkim.
|
Gość
|
|
|
 |
gość Wysłany: Sob Mar 25, 2006 4:31 pm
|
|
Anonymous napisał: |
trzeba miec 18 lat, zgode rodzicow, zarzadu drog miejskich i ministra rolnictwa oraz 4 z fizyki na swiadectwie maturalnym |
luz, respect,
|
gość
|
|
|
 |
HaIeER Wysłany: Sro Maj 03, 2006 10:00 pm
|
|
ja zrobiłem sobie dziare pół roku przed 17 urodzinami
elo