MIKI TATTOO - forum

Strona główna  • Wzory tatuaży, galeria  • BLOG  • FAQ  •  Szukaj   •  Rejestracja  •  Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zobacz posty od ostatniej wizyty
Zaloguj

Szukaj w internecie    Szukaj na Miki Tattoo

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Post Gość
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 4:40 pm
Odpowiedz z cytatem

http://www.tattooart.pl/forum/viewtopic.php?t=4384&postdays=0&postorder=asc&start=0

Gość
Post pajak914 Posty: 165
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 4:50 pm
Odpowiedz z cytatem

Mój znajomy także używał jakiś czas tej maści i wszystko było ok, więc raczej działa Wink . Zresztą sam zobaczysz jej efekt po paru dniach. Co do opatrunków to Twój tatuażysta dobrze Ci doradził. I tak na wszelki wypadek żadnego alkoholu w tym czasie drogi kolego Rolling Eyes

pajak914 Dołączył: 22 Sie 2009
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Post Gość
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 7:38 pm
Odpowiedz z cytatem

mam problem schodzi mi skora i tusz z tatuaza i robia sie biale plamy zrobilam go 4 dni temu czy to normalne

Gość
Post general 121
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 2:37 pm
Odpowiedz z cytatem

4 dni temu zrobilem na nodze na lydce tatu i dziwi mnie to ze jest czerwony w srodku i tak jakby caly podnosil sie i boli mnie tak noga ze ledwo chodze

general 121
Post Masti
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 10:19 pm
Odpowiedz z cytatem

Witam.
ja mam pytanie co do olejku migdalowego Smile to jakis stosujecie ?? KMoze byc taki do ciasta?? bo innego nie znam olejku.
A co do stosowania róznego rodzaku mesci to polecam ALANTAN , przy drugim tattoo tez stosuje ALANTAN i wszytsko jest oki i goi sie ok. Juz po 5 dniach strupki mi same zeszly, teraz dalej bede smarowal alantanem a pozniej cos nawilzajacym lub olejkiem migdalowym.
A co do zawijania skonczonej dziary folia. KOlega robi tattoosy juz od 12 lat i probowal folia zawijac tatuaz, ma to na celu utrwalenie kolorytu i przebycie drogi do domu bez wdania sie jakichkolwiek brudow itp.
Czyli rada dla prawiczkow.
Nie doprowadzac do wysusznie tattoo smarowac smarowac , nie drapac strupow,nie pic alkoholu.
Wszytsko zalezy od was.

Masti
Post Gość
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 11:22 am
Odpowiedz z cytatem

Witam.. ludzie prosze o pomoc...zrobiłem sobie dziarke na lewym ramieniu... niczym nie smarowałem bo tak mi doradzono...jest to moj pierwszy tatuaż... po 3 dniach siadły strupki...i niestety odpadły ale z calutkim tuszem..SadSad i na rece została tylko czerwona blizna po kłuciu igłą...SadSadSad poszedłem jeszcze raz...poprawiłem go...i tym razem kazano mi owijac na noc folią i co 3-4 godziny smarowac tatoo mascią nawilżającą...nie ważne jaką byle by skóra była nawilżona...robię tak cały czas, dbam o niego jak o dziecko...dokładnie myje letnią wodą i smaruje regularnie maścią clo-baza!!! niestety minęło juz 3 dni...tatoo piecze i jest cały czerwony...i mało tego zaczął mi schodzic naskurek...SadSad tyle tylko ze z całym tuszem;(;(;( nie wiem juz co mam robic i dlaczego mi sie tak dzieje...SadSadSad czy jest mozliwosc ze jest kiepski tusz albo tatuator za płytko wbije igłę???? ludzie pomóżcie...bo nie wime co mam robic... a nie chciałbym sie tak dozywotnio kłuc bo to nie jest zadna przyjemnosc...SadSadSad czekam na odpowiedz....z góry dziekuje SmileSmileSmile

Gość
Post Gość
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 12:28 am
Odpowiedz z cytatem

Anonymous napisał:
Witam.. ludzie prosze o pomoc...zrobiłem sobie dziarke na lewym ramieniu... niczym nie smarowałem bo tak mi doradzono...jest to moj pierwszy tatuaż... po 3 dniach siadły strupki...i niestety odpadły ale z calutkim tuszem..SadSad i na rece została tylko czerwona blizna po kłuciu igłą...SadSadSad poszedłem jeszcze raz...poprawiłem go...i tym razem kazano mi owijac na noc folią i co 3-4 godziny smarowac tatoo mascią nawilżającą...nie ważne jaką byle by skóra była nawilżona...robię tak cały czas, dbam o niego jak o dziecko...dokładnie myje letnią wodą i smaruje regularnie maścią clo-baza!!! niestety minęło juz 3 dni...tatoo piecze i jest cały czerwony...i mało tego zaczął mi schodzic naskurek...SadSad tyle tylko ze z całym tuszem;(;(;( nie wiem juz co mam robic i dlaczego mi sie tak dzieje...SadSadSad czy jest mozliwosc ze jest kiepski tusz albo tatuator za płytko wbije igłę???? ludzie pomóżcie...bo nie wime co mam robic... a nie chciałbym sie tak dozywotnio kłuc bo to nie jest zadna przyjemnosc...SadSadSad czekam na odpowiedz....z góry dziekuje SmileSmileSmile

Zmień koleżko tatuażystę i finito . Początkujący tatuażyści na kimś muszą trenować i partolą robotę i to za Twoją kasę .Warto byłoby najpierw rączkę wygoić i odczekać trochę czasu . Oczywiście smaruj
Alantanem lub Bephantenem ,aby skóra nie była sucha. Razz

Gość
Post Gość
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 12:31 am
Odpowiedz z cytatem

Anonymous napisał:

Jeżeli piecze i jest czerwony może jesteś uczulony na te farby, albo był niehigienicznie robiony ? lepiej idź do lekarza bo może się wdać zakażenie

Gość
Post grubyyy
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 4:25 pm
Odpowiedz z cytatem

siema. mi w salonie po zrobieniu tatoo na wewnetrzej stronie ramienia ( pod pacha prawie Smile ) zawineli w folie i kazali nosic 3 doby przemywajac 3 - 4 razy dziennie letnia woda z mydlem i smarowac alantanem. ale z tego co tu piszecie to nosiliscie folie tylko kilka godzin po "zabiegu". mi robiono dokladnie 25 godzin temu i teraz zdialem folie mimo zalecen. dobre wg was zrobilem?? pozdro

grubyyy
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 6:56 pm
Odpowiedz z cytatem

Jeżeli chcesz i będziesz używać folii to też się nic nie stanie, ręka Ci nie odpadnie Wink . Pamiętaj tylko, zeby dawać skórze pooddychac. Niekiedy folię wręcz trzeba nosić (jeżeli dajmy na to w pracy jest brudno, albo takie tam), ale generalnie moja rada: folię tylko na noc zakładać. pzdr

Post Gość
Wysłany: Sro Cze 23, 2010 9:15 pm
Odpowiedz z cytatem

Jak to czytam to smiac mi sie chce! mam tatka na stopie i szczerze nie przezywalam tak mocno tego. folie sciagnelam po ponad 3 godzinach a powinnam po 2 i jest wszystko ok. Pozniej tylko nawilzanie i po sprawie. A bedzie czerwone w 1wszym dniu poniewaz to krwawilo troche podczas robienia ,w koncu ktos nakluwal igla twoja skore to musi krwawic. glowa do gory!!

Gość
Post Gość
Wysłany: Pią Cze 25, 2010 11:15 pm
Odpowiedz z cytatem

Anonymous napisał:
Jak to czytam to smiac mi sie chce! mam tatka na stopie i szczerze nie przezywalam tak mocno tego. folie sciagnelam po ponad 3 godzinach a powinnam po 2 i jest wszystko ok. Pozniej tylko nawilzanie i po sprawie. A bedzie czerwone w 1wszym dniu poniewaz to krwawilo troche podczas robienia ,w koncu ktos nakluwal igla twoja skore to musi krwawic. glowa do gory!!

Co Ty nie powiesz Rolling Eyes

Gość
Post Gość
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 10:49 pm
Odpowiedz z cytatem

5 dni temu robilem sobie drugie tat2 na plecach. Folie sciaglem po 3 godzinkach przemylem zimna woda i oczywiscie smarowalem alantanem plus. Minol 5 dzien juz zero strupkow wszystko ok. Pieknie wyglada. Teraz tyko balsamikiem smarowac i bedzie git.
Najwazniejsze zeby pamietac zeby nasz tatek byl ciagle nawilzony ale rowniez nie do przesady aby nie namiekl za bardzo. Przed kazdym sparowaniem myc woda z mydlem antybakteryjnym przeczekac az wyschnie sam i nalozyc cieniutka warstwe masci i tak 4-6 razy dziennie. Nie opalac sie aby nie przegrzac naszego malowidla oraz nie pic alkoholi conajmniej 24 godziny po zrobieniu

Gość
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 4:42 pm
Odpowiedz z cytatem

Anonymous napisał:
5 dni temu robilem sobie drugie tat2 na plecach. Folie sciaglem po 3 godzinkach przemylem zimna woda i oczywiscie smarowalem alantanem plus. Minol 5 dzien juz zero strupkow wszystko ok. Pieknie wyglada. Teraz tyko balsamikiem smarowac i bedzie git.
Najwazniejsze zeby pamietac zeby nasz tatek byl ciagle nawilzony ale rowniez nie do przesady aby nie namiekl za bardzo. Przed kazdym sparowaniem myc woda z mydlem antybakteryjnym przeczekac az wyschnie sam i nalozyc cieniutka warstwe masci i tak 4-6 razy dziennie. Nie opalac sie aby nie przegrzac naszego malowidla oraz nie pic alkoholi conajmniej 24 godziny po zrobieniu

Jeżeli po 5 dniach odstawisz maść na rzecz balsamu to długo się nie pocieszysz dziarą. Ludzie, trochę logiki w tym co piszecie bo jak patrzę na "porady" co niektórych to strach się bać. Krzywdę jedynie można sobie zrobić i tyle....

pzdr

Post Gość
Wysłany: Sro Lip 21, 2010 8:52 pm
Odpowiedz z cytatem

tattoo napisał:
pozdro Smile Przy okazji zajrzyj na www.tatuaze-pila.wxv.pl Wink
mam pytanie , zrobiłam sobie dziś tattoo na łopatce i nie wiem jaką maścia smarować. bylabym wdzieczna za pomoc Wink

Gość

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum FORUM TATTOO Strona Główna » Pielęgnacja

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach